Reizen
guesthouse

 

8 daagse fietsreis Nijlvallei Aswan-Luxor

 

sierrand

Een bijzondere fietsvakantie: per fiets de Nijlvallei van zuid-Egypte ontdekken; van Aswan en Luxor.
Deze unieke fietsreis voert langs diverse culturele hoogtepunten uit de faraotijd, waaronder de beroemde Vallei der Koningen in Luxor en de tempels bij Kom Ombo, Edfu en Esna langs de fietsroute. U fietst op de westelijke Nijloever, waar het rustig en veilig is, want de hoofdverkeerswegen liggen aan de overkant van de Nijl op de oostoever. U fietst langs de Nijl, waar het groen is, met vele landbouwgebieden, mangobomen en dadelpalmen. U ervaart het dagelijks leven in de dorpjes waar u doorheen fietst. U overnacht in hotels en twee keer op de Nijl in de boot die meevaart en waarmee uw bagage wordt vervoerd. Begeleiding door locale gidsen die het gebied goed kennen.

Een impressie: U fietst vanaf Aswan in noordelijke richting. Aan uw rechterhand de Nijl. En landbouwgronden waar het land nog net zo wordt bewerkt als in de faraotijd. Een koe duwt een waterwiel voort, witte ibissen tussen de gewassen. Ezeltjes brengen hun vracht naar het dorp, begeleid door kinderen. Vrouwen in het zwart, op weg naar de markt. Het is vroeg in de ochtend; de zon straalt behaaglijk, de oproep van de imam schalt over de velden; tijd voor het gebed. Een jongen op een kameel begroet u vriendelijk. Links, achter de dorpen, begint de woestijn.

 

Hieronder vindt u de het reisprogramma van de 8-daagse fietsreis.

*Via deze link vindt u de beschrijving van de 15-daagse fietsreis.

 • Prijzen:
  individueel: vanaf 2 personen:
  8 dgn: € 595 p.p.
  15 dgn. € 895 p.p.
 • groep: vanaf 4 personen:
  8 dgn: € 545 p.p.
  15 dgn. € 845 p.p.
 • Incl. transfers, begeleiding, fietsen, bagagevervoer, overnachtingen (l/o);
  volpension op dag 3 t/m 6.
 • Meenemen: eigen laken- of slaapzak.
 • Excl. vlucht, visum en entreebewijzen.

BOEK DEZE REIS

fietsreis Egypte

Klik op de foto voor impressie fietsen in Egypte

 

Lees hier hoe klanten de fietsreis hebben ervaren

Reisprogramma 8-daagse fietsreis Nijlvallei

 

Dag 1:

Aankomst op luchthaven van Luxor. Per trein door naar Aswan. Overnachting in het Nubische dorp Nagh el Kuba op de Westoever van de Nijl.
Dag 2:

Op de fiets naar de Isis tempel op het eiland Philae (stukje per boot). Op de terugweg komen we langs de "High Dam"; de stuwdam die het Nassermeer heeft doen ontstaan, en langs de Onvoltooide Obelisk.
’s Avonds eten bij een Nubische familie in het dorp.

Dag 3:

Vroeg in de ochtend vertrek per fiets van Aswan naar Daraw. Overnachting in de buurt van Daraw.

Dag 4:

In Daraw bezoeken we ‘s ochtends de grootste kamelenmarkt van Afrika, die ligt op de route tussen Egypte en Soedan. Daarna fietst u door naar Kom Ombo, waar een bijzondere tempel staat, bestaande uit twee delen. De unieke “dubbeltempel” bij Kom Ombo is gewijd aan de valkengod Horus én de krokodillengod Sobek. Na het bezoek aan de tempel fietsen we door naar het dorpje Faris, waar wordt overnacht.

Dag 5:

Van Faris naar Edfu. U bezoekt bij Edfu de tempel uit het Oude Rijk, gewijd aan de god Horus. In Edfu wordt in het plaatselijke hotel overnacht.

Dag 6:

Van Edfu fietst u naar Esna, naar de tempel van de god Khnum. Daarna per auto naar Luxor, waar in een hotel wordt overnacht.

Dag 7:

's Ochtends op de fiets en met een gids naar de wereldberoemde faraotempels en graftombes in de Vallei der Koningen.

Dag 8:

In de ochtend gelegenheid om de Luxortempel of het Luxor museum te bezoeken,

naar de markt te gaan etc. 's Middags vlucht terug naar huis.

 

sierrand

Een leuke reactie die we ontvingen van een groep Belgische fietsers:

 

"We zijn alweer enkele dagen terug van Egypte en we wilden toch vertellen dat we een mooie reis gemaakt hebben. De organisatie was goed en ook jullie guesthouse in Aswan was fantastisch. Het fietsen ging lekker en de wegen waren prima. De lunches en de twee overnachtingen op de boot waren voor ons allen het hoogtepunt van de reis. Heerlijk rustig chillen aan de oevers van de Nijl en slapen onder de sterrenhemel waren echt top!"

De highlights van deze fietsreis: u maakt het dorpsleven mee; de gemoedelijke sfeer.U bezoekt een kamelenmarkt en de faraotempels langs de route: de dubbeltempel bij Kom Ombo, de tempel van Horus bij Edfu. In Luxor bezoekt u bovendien de wereldberoemde Vallei der Koningen. Bij die bezichtigingen is steeds een professionele Engelstalige gids (Egyptoloog) aanwezig.
U overnacht twee keer op de Nijl in de boot die meevaart en verder in hotels; in Aswan, in Edfu en in Luxor.
De boot - waarmee ook de bagage wordt vervoerd - vaart met u mee.
Er is Engelstalige begeleiding aanwezig door ons locale team.

 

fietrsreis

 


fietsreis